EĞER işlevi
Eğer işlevini Excel’in en popüler işlevlerinden biri olan ve bir değer arasındaki beklediğiniz mantıksal karşılaştırmalar yapma olanak tanır. En basit şekliyle, eğer işlevinin sonucu:
- EĞER(Bir şey Doğru ise, o zaman bir şey yap, değilse başka bir şey yap)
Eğer deyimi iki sonuçları çalışabilmeniz için. İlk sonuç, karşılaştırma ikinci alanınızı karşılaştırma yanlış ise, doğru ise, olur.
Basit EĞER örnekleri
- =EĞER(C2=”Evet”,1,2)
Yukarıdaki örnekte, D2 hücresi şunu söylüyor: EĞER(C2 = Evet, o zaman 1 döndür, değilse 2 döndür)
- =EĞER(C2=1,”Evet”,”Hayır”)
Bu örnekte, D2 hücresindeki formül şunu söylüyor: EĞER(C2 = 1, o zaman Evet döndür, değilse Hayır döndür)
Gördüğünüz gibi Eğer işlevinin hem metin hem de değerleri değerlendirmek için kullanılabilir. Bu, hataları değerlendirmek için de kullanılabilir. Bir şey diğerine eşit ise ve tek bir sonuç döndürerek, ayrıca matematik işlevleri kullanın ve bağlı olarak, ölçütlerinizi ek hesaplamalar denetimini yalnızca sınırlı değildir. Ayrıca birden fazla Eğer işlevleri birlikte birden çok karşılaştırmaları gerçekleştirmek için yerleştirebilirsiniz.
NOT : Formüllerde metin kullanmak için kullanacaksanız, tırnak işaretleri (örneğin, “metin”) metni kaydır gerekir. Yalnızca bir durum TRUE veya FALSE, hangi Excel otomatik olarak anlayacağı kullanıyor.
Nasıl başlanır
Eğer deyimi yazmaya başlamak için en iyi ne, yapmanın çalıştığınız hakkında düşünmeye yoludur. Hangi karşılaştırma yapmak çalışıyorsunuz? Çoğu zaman, EĞER deyimi yazma olabilir, kafası mantık aracılığıyla düşünme kadar basit: “Bu değilse ne olacağını karşılaştırması koşul varsa ne olacağını?” Her zaman adımlarınız mantıksal ilerlemeyi izleyin, aksi durumda formülünüzü gerektiği düşüncelerinizi yapmayacağınızı emin olmak istersiniz. Karmaşık (iç içe) IF deyimleri oluşturduğunuzda, bu özellikle önemlidir.
Diğer EĞER örnekleri
- =EĞER(C2>B2,”Bütçeyi Aşıyor”,”Bütçe İçinde”)
Yukarıdaki örnekte, D2 hücresindeki EĞER işlevi şunu söylüyor: EĞER(C2 B2’den Büyükse, o zaman “Bütçeyi Aşıyor” metnini döndür, değilse “Bütçe İçinde” metnini döndür)
- =EĞER(C2>B2,C2-B2,0)
Bir metin sonuçları dönen yerine Yukarıdaki çizimde biz matematiksel hesaplama dönüş kullanacağınıza. E2 formülde söyleyen şekilde (gerçek bütçelenen ve ardından çıkarma gerçek miktardan Bütçelenen Tutar hiçbir şey aksi dönüş daha büyük olup olmadığını).
- =EĞER(E7=”Evet”,F5*0,0825,0)
Bu örnekte F7’deki formül şunu söylüyor: EĞER(E7 = “Evet”, o zaman F5 * %8,25’te Toplam Tutarı hesapla, değilse süresi geçmiş Satış Vergisi yoktur bu nedenle 0 döndür)
Son örnekte, hem “Evet” ve satış vergisi formülün içine doğrudan girilen oranı (0.0825) bakın. Bu genellikle değişmez Sabitleri (kimi zaman değiştirmeniz gerekebilir değerler) doğrudan formüllerine getirmek için iyi bir uygulamadır değil çünkü bunlar bulma ve değiştirme gelecekte zor olabilir. Bunların out Aç olan ve kolayca bulunan ve değiştirilen kendi hücrelere sabitleri getirmek çok daha iyi. Bu durumda, tek bir Eğer işlevi yoktur ve satış vergisi oranının nadiren değiştirecek nedeniyle Tamam, olur. Gelir bile, formülde değiştirmek kolay olacaktır.
Hesaplama işlemleri
Formüllerde, kullanabileceğiniz farklı hesaplama işlemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız (<‘den küçük, > büyük, = eşittir, <> eşit değil çok, vb.)
Hücrenin boş olup olmadığını denetlemek için EĞER kullanma
Bazen bir hücrenin boş olup olmadığını denetlemeniz gerekir; genel olarak bunun nedeni bir formülün girişi olmadan sonuç görüntülemesini istememenizdir.
Burada EĞER işlevini EBOŞSA işleviyle birlikte kullanıyoruz:
- =EĞER(EBOŞSA(D2),”Boş”,”Boş Değil”)
Hangi IF(D2 is blank, then return “Blank”, otherwise return “Not Blank”)diyor. Aynı zamanda “Boş değil” koşul için kendi formülünüzü gibi kolayca kullanabilirsiniz. Sonraki örnekte biz kullanmakta olduğunuz “” yerine EBOŞSA. “” Aslında “hiçbir şey” anlamına gelir.
- =EĞER(D3=””,”Boş”,”Boş Değil”)
Bu formül (D3 şey, sonra “, aksi halde” boş “boş” döndürmek istiyorsanız)diyor. Örneği kullanarak, yaygın bir yöntem burada “” bir formül bağımlı hücre boşsa, hesaplama yapma önlemek için:
- =EĞER(D3=””,””,Formülünüz())
EĞER(D3 hiçbir şeyse, o zaman hiçbir şey döndürme, değilse formülü hesapla).
İç içe EĞER örneği
Basit bir EĞER işlevinin yalnızca iki sonucu olurken (Doğru veya Yanlış), iç içe EĞER işlevlerinin 3 ile 64 arasında sonucu olabilir.
- =EĞER(D2=1,”EVET”,EĞER(D2=2,”Hayır”,”Belki”))
Yukarıdaki çizimde, E2’deki formül şunu söylüyor: EĞER(D2 1’e eşitse o zaman “Evet” döndür, değilse EĞER(D2 2’ye eşitse o zaman “Hayır” döndür, değilse “Belki” döndür)). Formülün sonunda iki kapatma parantezi olduğuna dikkat edin. Her iki EĞER işlevini de kapatmak için bunlar gereklidir ve formülü iki kapatma parantezi olmadan girmeye çalışırsanız, Excel sizin için bunu düzeltmeyi dener.
Bir uyarı
Excel, farklı Eğer işlevleri en çok 64 iç içe geçirmeyin izin verir, ancak hiç Bunu yapmak için önerilir. Neden?
- Birden fazla Eğer deyimleri düşünce düzgün oluşturma ve bunların mantığı son hücresindeyken her koşula aracılığıyla doğru şekilde hesaplayabilirsiniz emin olmak için çok gereklidir. % 100 doğru bir şekilde, IF deyimleri yerleştirmeyin varsa, sonra bir formül zaman % 75 çalışır, ancak zaman % 25 beklenmeyen sonuçlar döndürebilir. Ne yazık ki, büyük olasılıkla sizin % 25 yakalama ince.
- Birden çok EĞER deyiminin bakımı çok zor olabilir. Özellikle bir süre sonra geri gelip ne yaptığınızı anlamaya çalışırsanız veya daha da kötüsü başka birisi bunu anlamaya çalışırsa çok zorlanabilir.
-
Birden çok EĞER deyimi için birden çok açma ve kapatma parantezi () gerekir ve formülünüzün ne kadar karmaşık hale geldiğine bağlı olarak bunları yönetmek zor olabilir.